Οι επαγγελματίες παίκτες των esports κουβαλούν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Πολλές από αυτές όμως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το gaming. Θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους παίκτες και να τους δώσουμε την ευκαιρία να πουν πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μαθαίναμε ποτέ. Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε από σήμερα μια νέα συνήθεια. Τις αφιλτράριστες συνεντεύξεις. Επαγγελματίες παίκτες θα απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν τόσο τα esports, όσο και την προσωπική τους ζωή, την επικαιρότητα αλλά και την επίπεδη γη.
Η αρχή γίνεται με δύο παίκτες Hearthstone, όμως χρονικά πρώτη είναι η συνέντευξη του Οδυσσέα “Blessthefall” Γρίβα. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες του ladder αλλά και Frontman στους Embrace the Paradox. Παρόλο που δεν πιστεύει πως οι μάσκες έχουν τσιπάκια αναπωλεί τις εποχές που δεν τις χρειαζόμασταν και περιμένει να βρεθεί ξανά στη σκηνή.
Τι στόχους έχεις θέσει για τη σεζόν που διανύουμε;
“Η αλήθεια είναι πως η προτεραιότητά μου αυτή την περίοδο είναι περισσότερο το streaming παρά το competitive κομμάτι του παιχνιδιού, μιας και τα έπαθλα των Master’s Tour για το 2021 είναι πολύ μειωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο χρονιές. Ωστόσο μου αρέσει αρκετά να παίζω τουρνουά στο current meta. Kαι σαν εμπειρία, και σαν content για το stream μου. Οπότε, ιδανικά θα ήθελα να προκριθώ για το επερχόμενο Master’s Tour μέσω κάποιου open qualifier την ώρα του stream για να υπάρχει και το ανάλογο hype“.
Είσαι ένας παίκτης που grindάρει πολύ στο ladder. Θεωρείς πως είναι κάτι που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει συνεχώς να βελτιώνεται;
“Ναι, θεωρώ ότι αν κάτι μπορεί να σε καθορίσει ως καλό και consistent παίκτη είναι οι υψηλές αποδόσεις στο ladder. Τα card games γενικότερα είναι high variance games, που σημαίνει οτι λόγω της φύσης του παιχνιδιού δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα, αλλά όσο καλύτερα παίζεις τόσο πιο συχνά θα κερδίζεις. Οπότε πιστεύω ότι τα αποτελέσματά σου στο ladder, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό σε τι επίπεδο είσαι, και μπορείς να πάρεις ως γνώμονα το rank σου για να καταλάβεις αν βελτιώνεσαι ή όχι”.
Ποια είναι τα 3 αγαπημένα σου decks από όταν ξεκίνησες το Hearthstone έως και σήμερα;
“Ααααχ, πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο τρία decks ωστόσο σαν παίκτης που απολαμβάνει περισσότερο να παίζει combo decks θα πω: Malygos Druid, Quest Rogue και Razakus Priest”.
Ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Year of the Gryphon αλλά και των Core Set + Forged In The Barrens;
“Είναι πολύ σημαντικό για το game τα expansions που κάνουν rotate να γίνονται replace με κάρτες υψηλού power level, για να μην πετάει ο ένας παίκτης… πέτρες στον άλλον μέχρι κάποιος να χάσει. Πράγμα που κατάφερε η Blizzard με τις τελευταίες αλλαγές. Κάρτες όπως ο Mankrik και ο καινούριος Kazakus έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως έχει διαμορφωθεί το meta game που παίζεται αυτή τη στιγμή”.
Ποιά είναι τα 3 πράγματα που σου έλειψαν/λείπουν περισσότερο μέσα στην καραντίνα;
“TA LIVE SHOWS!!! Και όταν είμαι on stage, και σαν ακροατής. Νομίζω είναι το κυριότερο από όλα όσα έχω στερηθεί προσωπικά μέσα στην καραντίνα. Για δεύτερο θα πω την νυχτερινή ζωή, τα clubs, τις βόλτες που γυρνούσες 8 το πρωί σπίτι σου και τα συναφή. Και τέλος : ΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ”.
Είσαι ένας άνθρωπος που ασχολείται αρκετά με τη μουσική. Πες μας δυο λόγια για την προέλευση του ονόματος σου, την μπάντα στην οποία βρίσκεσαι αλλά και την σχέση σου με τη μουσική.
“Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να κάνω “καριέρα” με αυτό το nickname ποτέ. Ουσιαστικά το όνομά μου προέκυψε από μια από τις αγαπημένες μου metalcore μπάντες, τους blessthefall, με τους οποίους έχω περάσει ατελείωτες ώρες ακούγοντας τα albums τους και σαν έφηβος, αλλά ακόμα και σήμερα. Και at the end of the day μου είχε φανεί και ωραίο σαν λογοπαίγνιο.
Η μπάντα στην οποία είμαι frontman, οι Embrace the Paradox, υπήρχαν πολύ πριν μπω εγώ στο σχήμα, είχαν έρθει να παίξουν και κάποιες φορές Αθήνα και μου άρεσαν αρκετά από παλιότερα, είχαμε πολύ κοινή αισθητική στην μουσική. Το 2018 ήρθε σε επαφή μαζί μου ένα από τα μέλη τους και μου ζήτησε να κάνω διασκευή ένα από τα κομμάτια τους και να τους το στείλω σαν audition. Και κάπως έτσι μπήκα στη μπάντα και μετά από ένα χρόνο περίπου μετακόμισα και μόνιμα Θεσσαλονίκη.
Τώρα ασχέτως το κομμάτι της “μουσικής καριέρας” ας το πούμε και το όλο μουχαμπέτι με τις μπάντες, είμαι ένας άνθρωπος που πάντα ασχολούταν με τη μουσική ατελείωτες ώρες μέσα στην μέρα του. Αν δεν έκανα φωνητικά ο ίδιος, θα άκουγα μουσική, και είναι κάτι που ανεξάρτητα με το αν παίζω σε κάποιο μουσικό σχήμα ή όχι θα συνεχίσω να το κάνω γιατί το αγαπάω πολύ”.
Ποιό είδος μουσικής δεν θα άκουγες σε καμία περίπτωση και γιατί;
“Ένα πράγμα που με χαρακτηρίζει είναι οτι δεν έχω καθόλου φραγμούς σε κανένα μουσικό είδος (όπως οι περισσότεροι μεταλάδες) και δεν έχω κλειστά τα αυτιά μου σε τίποτα. Ωστόσο αν μπορούσα να πω ότι με ενοχλεί κάτι στη μουσική είναι όταν ένα κομμάτι είναι πολύ μονότονο χωρίς έκταση και εναλλαγές, π.χ. τα κομμάτια που παίζουν στο background στις περισσότερες καφετέριες”.
Για φινάλε θέλω να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Οι θεωρίες συνομωσίας είναι στα καλύτερα τους ελέω πανδημίας. Από την επίπεδη γη ως τους ερπετόμορφους, υπάρχει κάποια θεωρία συνωμοσίας που έχεις ξεχωρίσει;
(Μετά από γέλια): “Η αγαπημένη μου θεωρία συνομωσίας ήταν αυτή με τα τσιπάκια στις μάσκες. Είναι κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις πανεύκολα πως δεν ισχύει όμως κόσμος εξακολουθεί να ισχυρίζεται οτι μας τσιπάρουν τις μάσκες. KEKW”.
Ευχαριστώ τον Οδυσσέα που χωρίς να διστάσει απάντησε σε κάθε ερώτηση και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε στο μέλλον – Δημήτρης “Venom” Μιχαλακάκος
Follow GL